Wijn Degustatie Video's

Antech - Emotion Rosé - Brut - Cremant de Limoux - 2016


Familiaal en onafhankelijk domein gelegen in Limoux, Frankrijk, gekend omwille van zijn verscheidenheid en terroir. Dit domein heeft binnen de regio eem eigen, aparte en herkenbare stijl.


Subtiel lichtrose met heerlijk gebalanceerde smaak.

Briliante Rosé kleur met levendige reflecties en fijne belletjes. In de neus fruitig, vooral rood fruit zoals framboos en rode bes, en bloemen. In de mond zeer fris en boordevol finesse. Zeer elegant zomers apritief.


Languedoc, France; Terra-vitis cultuur, 66% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 4% Pinot Noir, 10% Mauzac.


Koel te serveren bij aperitief, voorgerecht, salades met gekookte ham, dessert, rode vruchten : 6-7 Graden celsius

Tres Olmos- Lias - Rueda Do - 2018


Bodegas Garciarevalo is gelegen Valladolid in Spanje en blinkt vooral uit in de productie van witte wijnen uit Rueda. Daarbij maakt men twee stijlen : een houtgerijpte stijl en een puur op het fruit gemaakte stijlzoals deze Tresolmos Lias. Hoewel gebaseerd op de inheemse verdejo doet hij denken aan de frisse sauvignon blanc uit de Loire.


Sappig met tonen van granny-smit, citroengras en limoen, levendig en krokant.

Mooie gouden kristalheldere kleur. In de neus kruisbessen, citroengras en passievrucht. In de mond zeer sappig et tonene van Granny-Smith en limoen. Ideaal als apreitief, maar met voldoende body om te schenken bij lichte visgerechten en salades. Door z'n lichte bitterheid in de finale kan hij perfect asperges begeleiden.


Rueda, Spanje; Traditioneel 100% Verdejo


Fris serveren bij aperitief, lichte visgerechten en ansjovis, aspreges, salades of mosselen.

Vecchia Tore-A passo lento-IGP Salento rosso - NegroamaroSyrah - 2016Het Vecchia Torre Winery wijngoed is momenteel een van de meest belangrijke cooperatieven in de provincie Lecce en wordt als voorbeeld genomen als een van de meest succesvolle ondernemingen in Puglia. Sinds de start in 1959 kende het bedrijf een groei. Vandaag de dag zijn er 1240 leden die samen jaarlijks ongeveer 12.000 ton druiven oogsten uit een totale oppervlakte van 1.100 ha wijngaarden. Hieruit volgt een productie van12.500.000 flessen per jaar waarvan 60% voor export.


Intense robijnrode kleur. Intense neus met aroma's van pruim en kers. In de mond droog en vol met gebalanceerde satijnen tannines en en een mooie houttoets.


Salento, Apulia, Italie; Traditioneel, 70% Negroamaro, 30% Syrah.


Net onder kamertempertuur te serveren bij gegrild vlees, gerookt spek, rijpe kaas, konijn met pruimen.