Nieuw Sociale Doelen

Sociale Doelen


Bij de keuze van onze sociale doelen hanteren we duidelijke criteria. Onze focus ligt op jongeren in de regio in Leuven. We willen oude en nieuwe projekten gelijke kansen geven.

De Ruimtevaart


De RuimteVaart is een plek aan de Vaart in Leuven waar mensen samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting. Je vindt er ook ons sociaal restaurant De Drukkerij waar je terecht kan voor koffie, thee of voor een lekkere gezonde maaltijd. Bij ons kunnen mensen zichzelf zijn, nieuwe mensen leren kennen en mee de handen uit de mouwen steken. De een vindt er zijn vaste koffieplek, de ander gekende gezichten, nog iemand anders een zinvolle daginvulling en een plek om op verhaal te komen.


Onze Reporter ter plaatse : Marc VandelaerWebsite : www.deruimtevaart.be

.

MeanderHet inloopcentrum is een aanbod van CAW Oost-Brabant. Het is een plek waar je mensen kan ontmoeten. Vrijblijvend, gezellig en steunend. Je hoeft er geen vraag te stellen of je problemen te vertellen. Je kan er gewoon langsgaan wanneer jij het graag wil. Er is altijd wel iemand waarmee je kan praten. Je kan er ook praktische zaken regelen, zoals je was doen, douchen, of je kan er terecht voor een maaltijd. Zit je met dringende vragen, dan kan je die daar ook stellen. Onze hulpverleners zijn er voor jou.

Info over de werking van het CAW vind je op www.caw.be

Wil je je mee engageren voor een betere samenleving waar iedereen recht heeft op een waardevol leven, kijk dan op www.ikgeefomeenander.be

Windekind


Basis- en secundaire school voor mentaal en fysiek mindervalide kinderen te Leuven. Geniet onze steun sinds 1956.


Onze reporter ter plaatse : Henri Kinnen


www.windekindleuven.be


Het Huis


Neutrale bezoekruimte tussen ouders, grootouders en hun kinderen heeft een veilige en begeleide ontmoetingsplaats bij "vechtscheiding"


Onze reporter ter plaatse : Bernard Lefèvre


www.hethuis.be

Link in de kabel


Focussen op de stuwende kracht van digitale media om jongeren maatschappelijk te versterken.


Onze reporter ter plaatse : Bernard Lefevre


http://www.lidk.beOostrem


Oostrem is een zeer actieve organisatie voor volwassenen met een beperking. Oostrem biedt dagopvang in Herent, Wijgmaal en Wilsele. Daarnaast zijn er woonhuizen in Herent, Wilsele en Wespelaar. Oostrem wordt sinds haar ontstaan in 1967 gesteund door Lions Club Leuven.


Onze reporter ter plaatse : Georges Soenen


www.oostrem.be